Main menu

Search and Recovery

Search and Recovery is een leuke specialty als je meer te weten wil komen over welke technieken bestaan er om onder water een verloren object terug te vinden en hoe naar de oppervlakte te brengen.

Tijdens deze cursus leer je meer over verschillende zoekpatronen onder water Tijdens de specialty navigatie leer je er al een paar maar hier gaan we er verder op in. Je leert om te gaan met een hefbalon om objecten die zwaarden dan 4 kilo toch naar de oppervlakte te kunnen brengen.

 

 

Deze specialty is leuk als je onderwater archeologie boeit of een vriend of kennis je vraagt of je zijn buitenboord motor even wil opduiken. Waar begin je dan met zoeken en hoe krijg je dan de motor naar boven? Tijdens deze training zal je verschillende zoekpatronen leren. Tevens zal je leren hoe je touw kan vastmaken aan het object en hoe een hefbalon werkt. Welke veiligheids maatregelen moet je treffen voordat je met een hefbalon aan de gang gaat. Er zullen drie verschillende zeemans knopen aangeleerd worden.

1 Paalsteek

2 schootsteek

3 mastworp (twee halve knopen)

Waar bestaat de training uit.

We maken tijdens deze cursus vier duiken.
Tevens krijg je theorie. Deze kan je zelf maken en per mail naar ons opsturen. Wij kijken de antwoorden na en tijdens de praktijk duiken zullen we de theorie stof behandelen. Het is ook mogelijk om de theorie los te doen dan komen wij aan huis of we doen het bij ons op locatie. Hierdoor krijg je meer steun van ons bij het maken van je theorie. Na afronden van je theorie gaan we dan alles in praktijk brengen door de vier buiten duiken te maken.

De cursus wordt afgesloten met het invullen van de PIC (Personal Identification Card). Deze wordt online ingevuld op de site van PADI en zal de certificering verder door PADI worden afgerond. Het pasje wordt automatisch thuis gestuurd.

FacebookTwitter