Main menu

Enriched Air Nitrox

Enriched Air 40% is een leuke specialty als je meer te weten wil komen over duiken met verrijkte lucht.

Tijdens deze cursus leer je meer over het duiken met verrijkte lucht tot 40% O2 (zuurstof). Je leert de voor en nadelen van dit speciale gasmengsel.

 

De specialty is leuk en ontspannend en je leert wat meer achtergrond kennis over wat zuurstof en stikstof doet in je lichaam tijdens het duiken. Je krijgt te leren wat de grenzen zijn tijdens het duiken met bv 32% of 34% O2 ipv de standaard 21% O2 wat er in je gasmengsel zit. Naast deze speciale kennis zullen we ook een stukje behandelen over O2 provider dit houdt in wat te doen bij een decompressie verschijnsel. Een mooie aanvulling hierop is de specialty O2 provider die ook bij ons te volgen is en tijdens deze cursus is hij tegen een kleine meerprijs te volgen in combinatie met elkaar. Vraag bij ons naar het speciale combi pakket.

 

Waar bestaat de training uit.

Dit is een van de weinige trainingen waar geen duiken noodzakelijk zijn maar wel worden geadviseerd.
De specialty bestaat voornamelijk uit theorie. Deze kan je zelf maken en per mail naar ons opsturen. Wij kijken de antwoorden na en tijdens de les zullen we een aantal praktijk oefeningen uitvoeren. Het is ook mogelijk om de theorie los te doen dan komen wij aan huis of we doen het bij ons op locatie. Hierdoor krijg je meer steun van ons bij het maken van je theorie. Tijdens de praktijk les leer je hoe je een fles analyse kan uitvoeren om te kijken hoeveel zuurstof er is toegevoegd aan je gasmengsel. Aan de hand van deze percentage zal je oefenen met het plannen van je duik. Ook zullen we de zuurstof koffer behandelen. Let op na deze training ben je GEEN O2 (zuurstof) provider dit is een andere training van maximaal 4 uur.

Aan het einde zal er een schriftelijk examen volgen na het behalen van dit examen heb je bewezen dat je de theoretische en praktische kant van Enriched Air (Nitrox) beheerst. De cursus wordt afgesloten met het invullen van de PIC (Personal Identification Card). Deze wordt online ingevuld op de site van PADI en zal de certificering verder door PADI worden afgerond. Het pasje wordt automatisch thuis gestuurd.

FacebookTwitter