Main menu

Drift Diving

Drift Diving is een leuke specialty als je meer te weten wil komen over alles wat je moet weten hoe je het beste in een stroming kan duiken. Waar moet je rekening mee houden bij getijde duiken.

 

Tijdens deze cursus leer je meer over stroming van water en hoe je hier toch heel mooi en relax kan duiken. In het buitenland duik je vaak vanaf een boot en laat je je lekker meevoeren door de stroming. Na afloop van de duik wordt je weer netjes opgepikt door de boot. Maar wat komt hier eigenlijk allemaal bij kijken en wat voor spullen heb je nodig. Dat kom je allemaal te weten tijdens deze cursus. Omdat we in Nederland ook de zee hebben krijg je ook meer te weten over getijden en hoe moet je daar mee omgaan.

De specialty is leuk als je van de zomer naar de warme landen op vakantie gaat en je mee wil met excursies. Of als je Snotolf of Sepia wil zien in de Oosterschelde. Wist je namelijk dat Zeeland ook zeepardjes kent?

Uiteraard wordt tijdens deze training ingezoomt op veiligheid dus ook het schieten van een safety stop boei zal een onderdeel zijn.

Waar bestaat de training uit.

We maken tijdens deze cursus twee duiken.
Tevens krijg je theorie. Deze kan je zelf maken en per mail naar ons opsturen. Wij kijken de antwoorden na en tijdens de praktijk duiken zullen we de theorie stof behandelen. Het is ook mogelijk om de theorie los te doen dan komen wij aan huis of we doen het bij ons op locatie. Hierdoor krijg je meer steun van ons bij het maken van je theorie.

De cursus wordt afgesloten met het invullen van de PIC (Personal Identification Card). Deze wordt online ingevuld op de site van PADI en zal de certificering verder door PADI worden afgerond. Het pasje wordt automatisch thuis gestuurd.

FacebookTwitter