Main menu

Deep Diving

Deep Diving

 

Deep Diving is een leuke specialty als je meer te weten wil komen over wat doet duiken dieper dan 18 meter met je lucht verbruik, kleuren en je lichaam.

Tijdens deze cursus leer je meer over visuele aspecten denk hierbij aan het kleuren spectrum. Zoals elke duiker heeft geleerd zullen kleuren gefiltered worden naar mate je dieper gaat duiken en elk water type zal dit anders doen. Duiken op 18 meter in Nederland heeft een ander kleurenspectrum dan als je naar dezelfde diepte gaat in de Rode Zee. Je zal ook wat proefjes doen. We gaan kijken wat diepte doet met lucht in een gesloten en een open vat (flesje). Met deze duik zullen we dan ook figuurlijk de grenzen gaan opzoeken.

 

De specialty is leuk als je bijvoorbeeld wrakduiken wil gaan maken en je naar dieptes van 28 of 35 meter wil gaan. Hierdoor ben je met de duiktheorie en kennis nog meer voorbereid om plezier te hebben als je in de toekomst diepe duiken gaat maken.

Uiteraard wordt tijdens deze training ingezoomt op veiligheid dus ook het schieten van een safety stop boei zal een onderdeel zijn.

 

Waar bestaat de training uit.

We maken tijdens deze cursus vier duiken. De dieptes zullen we opbouwen op een verantwoorde manier. We beginnen op 18 meter en zullen dan elke duik dieper gaan.
Tevens krijg je theorie. Deze kan je zelf maken en per mail naar ons opsturen. Wij kijken de antwoorden na en tijdens de praktijk duiken zullen we de theorie stof behandelen. Het is ook mogelijk om de theorie los te doen dan komen wij aan huis of we doen het bij ons op locatie. Hierdoor krijg je meer steun van ons bij het maken van je theorie. Na afronden van je theorie gaan we dan alles in praktijk brengen door de vier buiten duiken te maken.

De cursus wordt afgesloten met het invullen van de PIC (Personal Identification Card). Deze wordt online ingevuld op de site van PADI en zal de certificering verder door PADI worden afgerond. Het pasje wordt automatisch thuis gestuurd.

 


 

FacebookTwitter