Main menu

Rescue Diver

Het PADI Rescue Diver (RD) is een brevet wat je kan halen na je EFR en Adventure Diver brevet.

Wat kan je met dit brevet?

Na het behalen van dit brevet heb je in praktijk en theorie bewezen dat je vergaande kennis hebt opgedaan over eerste hulp verlenen bij duikers en niet duikers. Zowel eerste hulp kunnen verlenen onder als bovenwater. Reanimatie is een verplicht onderdeel van deze cursus. Optioneel is ook eerste hulp voor baby's mogelijk en de AED.

Wat is er voor nodig?

Om deel te nemen aan dit programma moet je minimaal adventure diver zijn of hoger gebreveteerd. Tevens in het bezit zijn van emergency first Respons primairy en secundairy care. Indien het laatste nog niet in bezit is kan dit tijdens de Rescue cursus gedaan worden bij ons. Het EFR brevet mag niet ouder zijn dan 2 jaar anders is hij verlopen. Mogelijkheid is om in 1 dag een opfris cursus bij ons te doen.
Verder heb je nodig het PADI Rescue Diver lesmateriaal, bij de Rescue diver training zijn de kosten exclusief het benodigde cursusmateriaal. 
Het lesmateriaal kunnen we uiteraard voor je bestellen.

Wat bieden wij?
Diving4Life bestaat momenteel uit twee gepassioneerde instructeurs en we werken nauw samen met verschillende DiveMasters en een Course Director. 
Wij vinden duiken leuk om te doen maar nog leuker om onze kennis over te dragen aan anderen zodat er mensen zullen gaan duiken. Daardoor merk je ook dat bij ons plezier voorop staat. 
We zijn flexibel hebben we een afspraak gemaakt voor een bepaalde tijd voor een cursus en dat blijken we niet te halen dan is dat geen probleem en zullen we gewoon alle tijd nemen om er voor te zorgen dat de brevettering een feit wordt. 
Hierdoor bieden wij een ongedwongen sfeer aan en heb je meer begeleiding nodig tijdens je theorie of praktijk dan zullen wij deze aanbieden. Daarnaast bieden wij ook cursussen als maatwerk aan. 
Wil je hem versneld doen kan dat heb je speciefieke wensen of eisen dan is dat ook mogelijk.

De theorie van Rescue Diver kunnen we op verschillende manieren aanbieden. We kunnen theorie aan huis geven of bij ons op locatie. 

De Rescue Diver cursus bestaat uit de theorie, theorie examen, een aantal zwembad en buiten waterduiken waarin vooral oefeningen gedaan worden en scenario's worden gespeeld. De praktijk oefeningen zijn altijd leuk om te doen. Dit is 1 van de weinige opleidingen die vooral gaat om doen, doen en doen. Tijdens deze cursus wordt ook Oxygen Provider aangetipt maar niet in zijn geheel behandeld. Bij ons is met een 1 daagse cursus wel te volgen. Als je hem tegelijk met Rescue diver doet dan is hij met een halve dag cursus bij ons te volgen. Zie voor meer info onze Specialties programma.

FacebookTwitter