Main menu

(Junior) Open Water

 

Het PADI Open Water brevet (OWD) is het eerste brevet wat je kan halen om zelfstandig te mogen duiken.

Wat kan je met dit brevet?
Als Padi Open Water duiker mag je samen met een andere gelijkwaardig of hoger gebrevetteerde buddy (duikmaatje) duiken in open water met een maximum diepte van 18 meter. Dat is natuurlijk geweldig om mee te maken in Zeeland in het Grevelingenmeer op 8 meter zeesterren en kreeften kijken. Of gewoon in Vinkeveen snoekbaars en paling zien zwemmen. Ooit kunnen bedenken dat je in Oostvoorne een school haring kan zien zwemmen. Dit zijn nog maar een paar grepen uit de wondere wereld van het duiken en dan hebben we het nog geen eens over Indonesie of Egypte duiken in de Rode zee. Water temperaturen van 28 graden Celsius en wel meer dan 30 meter zicht.

Wat is er voor nodig?
Als OWD moet je minimaal 15 jaar oud zijn en in een redelijke gezondheid verkeren. Mocht je twijfelen aan je gezondheid middels een formulier zal de instructeur samen met jou deze invullen. Mocht hieruit komen dat we twijfelen zullen we je verzoeken om even bij de dokter een duik medische verklaring aan te vragen. Verder moet je in het bezit zijn van zwemvaardigheid A en B of aantoonbaar bewijs dat je deze vaardigheden bezit. Verder heb je nodig het Padi lesmateriaal uiteraard wordt dit door ons verzorgt. En het meest belangrijke is dat je plezier hebt of gaat krijgen in het duiken door deze cursus te volgen.

Maar ik ben nog geen 15 wat nu?
Als je nog geen 15 bent maar wel ouder dan 10 jaar dan kan je bij Padi ook je Junior Open Water brevet halen. Het lesprogramma zit precies hetzelfde in elkaar je krijgt ook dezelfde theorie en praktijk oefeningen. Het enige verschil is dat kinderen tussen de 10 en 11 jaar hebben een maximum diepte van 12 meter. Een Junior OWD mag alleen duiken met een gebrevetteerde ouder/voogd of duik profesional. Onder duik professional wordt verstaan een DiveMaster of hoger gebrevetteerde duiker.

Wat bieden wij?
Diving4Life bestaat momenteel uit twee gepassioneerde instructeurs en we werken nauw samen met verschillende DiveMasters en een Course Director.
Wij vinden duiken leuk om te doen maar nog leuker om onze kennis over te dragen aan anderen zodat er meer mensen zullen gaan duiken. Daardoor merk je ook dat bij ons plezier voorop staat.
We zijn flexibel hebben we een afspraak gemaakt voor een bepaalde tijd voor een cursus en dat blijken we niet te halen dan is dat geen probleem en zullen we gewoon alle tijd nemen om er voor te zorgen dat de brevettering een feit wordt. Hierdoor bieden wij een ongedwongen sfeer aan
Heb je meer begeleiding nodig tijdens je theorie of praktijk dan zullen wij deze aanbieden. Daarnaast bieden wij ook cursussen als maatwerk aan.
Wil je hem versneld doen kan dat heb je speciefieke wensen of eisen dan is dat ook mogelijk.

De theorie van OWD kunnen we op verschillende manieren aanbieden eLearning is een mogelijkheid. Leren in je eigen tempo en het theorie boek is dan overal ter wereld online op te vragen. Deze geldt levenslang dus hij verloopt niet. We kunnen theorie aan huis geven of bij ons op locatie. Daarnaast geven wij de tabellen of duikcomputer cursus. Ook is het mogelijk om de theorie middels boek zelf te doen en je huiswerk per mail naar ons op te sturen. Op die manier hoeven wij ons alleen te focussen op de praktijk stof en komen we 1 keer samen om het OWD examen te maken.

Elke OWD cursus begint met 5 zwembad sessies hierin zullen we de basis vaardigheden aanleren zodat jullie alvast vertrouwd zijn met een duikset en de oefeningen. Na succesvol afronden van deze sessies zullen we 4 tot 5 buitenwater duiken maken. In 4 duiken zullen we in elk geval de oefeningen nog een keer herhalen en daarna ben je klaar om zelfstandig het onderwater leven te onderzoeken. in sommige gevallen beginnen we de buitenwater duiken met een plezier duikje. Deze telt dan nog niet mee voor je brevet. En zo kom je dan aan vijf buiten water duiken.

FacebookTwitter