Main menu

(Junior) Advanced Open Water

Het PADI Advanced Open Water brevet (AOWD) is het volgende brevet wat je kan halen na je Open Water of Adventure Diver brevet.

Wat kan je met dit brevet?
Als Padi Advanced Open Water duiker mag je samen met een andere Open Water of hoger gebrevetteerde buddy (duikmaatje) duiken in open water met een maximum diepte van 40 meter. Wrakduiken in de Noordzee of in het Grevelingen meer is een ervaring apart. Wrakken zijn mooie objecten voor het onderwater leven. Vissen willen zich graag schuilen in de wrakken en mossels, oesters en anemonen groeien vaak aan de buitenkant van het schip of kunstmatige rif. Dit zijn nog maar een paar grepen uit de wondere wereld van het duiken en dan hebben we het nog geen eens over Indonesie of Egypte duiken in de Rode zee. Water temperaturen van 28 graden Celsius en wel meer dan 30 meter zicht.

Wat is er voor nodig?
Als AOWD moet je minimaal 15 jaar oud zijn en in een redelijke gezondheid verkeren. Mocht je twijfelen aan je gezondheid middels een formulier zal de instructeur samen met jou deze invullen. Mocht hieruit komen dat we twijfelen zullen we je verzoeken om even bij de dokter een duik medische verklaring aan te vragen. Verder moet je in het bezit zijn van een Padi Open Water brevet of een gelijkwaardig brevet van een andere duik opleiding. Verder heb je nodig het Padi lesmateriaal uiteraard wordt dit door ons verzorgt. En het meest belangrijke is dat je plezier hebt in het duiken.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maar ik ben nog geen 15 wat nu?
Als je nog geen 15 bent maar wel ouder dan 12 jaar dan kan je bij Padi ook je Junior Advanced Open Water brevet halen. Het lesprogramma zit precies hetzelfde in elkaar je krijgt ook dezelfde theorie en praktijk oefeningen. Het enige verschil is dat kinderen tussen de 12 en 15 jaar een maximum diepte hebben van 21 meter. Een Junior AOWD mag alleen duiken met een gebrevetteerde ouder/voogd of duik profesional. Onder duik professional wordt verstaan een DiveMaster of hoger gebrevetteerde duiker.

Maar ik ben nog geen 12 jaar maar wil wel door gaan met duiken?
Als je het Junior Open Water brevet hebt gehaald kan je doorgaan voor Adventure Diver. Dit houdt in dat je drie adventure duiken maakt die je samen met je instructeur kan kiezen uit het Adventure duik boek.

Wat bieden wij?
Diving4Life bestaat momenteel uit twee gepassioneerde instructeurs en we werken nauw samen met verschillende DiveMasters en een Course Director.
Wij vinden duiken leuk om te doen maar nog leuker om onze kennis over te dragen aan anderen zodat er meer mensen zullen gaan duiken. Daardoor merk je ook dat bij ons plezier voorop staat.
We zijn flexibel hebben we een afspraak gemaakt voor een bepaalde tijd voor een cursus en dat blijken we niet te halen dan is dat geen probleem en zullen we gewoon alle tijd nemen om er voor te zorgen dat de brevettering een feit wordt. Hierdoor bieden wij een ongedwongen sfeer aan
Heb je meer begeleiding nodig tijdens je theorie of praktijk dan zullen wij deze aanbieden. Daarnaast bieden wij ook cursussen als maatwerk aan.
Wil je hem versneld doen kan dat heb je speciefieke wensen of eisen dan is dat ook mogelijk.

De theorie van AOWD kunnen we op verschillende manieren aanbieden. We kunnen theorie aan huis geven of bij ons op locatie. Daarnaast geven wij de tabellen of duikcomputer cursus. Ook is het mogelijk om de theorie middels het boek zelf te doen en je huiswerk per mail naar ons op te sturen. Op die manier hoeven wij ons alleen te focussen op de buiten duiken.

Elke AOWD cursus bestaat uit 5 buiten water duiken. Twee zijn er verplicht tw Diep Duik en Navigatie Duik. De overige drie duiken zal je samen met je instructeur samenstellen door deze uit het boek Adventures Diver te kiezen. Na afronden van de vijf duiken en de bijbehorende theorie vragen te hebben behandeld heb je de volgende stap in het Padi programma gezet

FacebookTwitter