Main menu

Emergency First Respons (EFR)

Het EFR (Emergency First Response) brevet is een brevettering waarbij je leert om primaire en secundaire hulp te verlenen. Dit brevet is een internationaal geldig cetificaat. Hij wordt ook door de Nederlandse staat voor de meeste organisaties erkend.

Naast EFR bestaan er nog twee extra aanvullingen op de training de eerste heet Care For Children (CFC). Deze training is speciaal voor zuigelingen en baby's. De training kan je bij ons los volgen maar ook in combinatie met EFR. De tweede training is AED. Als je bij ons de EFR training volgt meteen met AED dan zijn hier geen meerkosten aan verbonden. Uiteraard kan je hem ook los bij ons volgen.

Wat kan je met dit brevet?

Als Emergency First Responder mag je hulp verlenen bij ongevallen zowel bij volwassenen als bij kinderen.
Je kan reanimeren met een AED (Automatische Externe Defibrillator) en kan 100% zuurstof toedienen.

Het brevet is twee jaar geldig en binnen die twee jaar moet je een verlenging aanvragen. Dit doe je door een 1 daagse training bij ons te volgen en dan vragen wij de verlenging voor jullie aan. Je krijgt dan een nieuw pasje toegestuurd. Mocht je EFR hebben zonder AED dan kan je bij ons de AED training alsnog doen en vragen wij de verlenging aan met AED. Dit geldt ook voor CFC.

Wat is er voor nodig?
Om het EFR brevet te kunnen behalen is geen minimum leeftijd gesteld echter is er wel de voorwaarde dat je een goede inschatting van een gevaarlijke situatie kan maken zodat je jezelf of anderen niet in gevaar brengt tijdens de hulp verlening.
Verder heb je nodig het EFR lesmateriaal, bij de EFR training zijn de kosten inclusief het benodigde cursusmateriaal. Bij een verlengings aanvraag heb je geen lesmateriaal nodig omdat we er vanuit gaan dat je dit de eerste keer al hebt gekocht. Mocht je deze niet meer in je bezit hebben kunnen wij de materialen altijd leveren.

Wat bieden wij?
Diving4Life bestaat momenteel uit twee gepassioneerde instructeurs en we werken nauw samen met verschillende DiveMasters en een Course Director.
Wij vinden duiken leuk om te doen maar nog leuker om onze kennis over te dragen aan anderen zodat er mensen zullen gaan duiken. Daardoor merk je ook dat bij ons plezier voorop staat.
We zijn flexibel hebben we een afspraak gemaakt voor een bepaalde tijd voor een cursus en dat blijken we niet te halen dan is dat geen probleem en zullen we gewoon alle tijd nemen om er voor te zorgen dat de brevettering een feit wordt.
Hierdoor bieden wij een ongedwongen sfeer aan en heb je meer begeleiding nodig tijdens je theorie of praktijk dan zullen wij deze aanbieden. Daarnaast bieden wij ook cursussen als maatwerk aan. Wil je hem versneld doen kan dat heb je speciefieke wensen of eisen dan is dat ook mogelijk.

De EFR cursus kunnen we op verschillende manieren aanbieden.
We kunnen het aan huis, bij uw bedrijf, vereniging of bij ons op locatie geven.

 

De EFR cursus bestaat uit een theorie gedeelte en een praktijk deel waarbij er geoefend wordt op fictieve slachtoffers en reanimatie poppen om de geleerde vaardigheden in de praktijk te brengen.
De training wordt afgesloten met een theorie examen.


FacebookTwitter